The Light Between Oceans

The Light Between Oceans

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου ξεκίνησε να προβάλλεται στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία “The Light Between Oceans”, ή αλλιώς «Το Φως Ανάμεσα Στους Ωκεανούς», η οποία είναι βασισμένη στο ομότιτλο best seller. Με τρεις πασίγνωστους πρωταγωνιστές η επιτυχία είναι πιθανή, αλλά σε καμία περίπτωση προδιαγεγραμμένη. Μιλάμε φυσικά για τους Michael Fassbender, Alicia Vikander και Rachel Weisz.

Ο τίτλος της ταινίας αναφέρεται σε ένα φάρο που βρίσκεται σε ένα απομονωμένο νησάκι, κοντά στη δυτική ακτή της Αυστραλίας. Βρισκόμαστε λίγο μετά το τέλος του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου.  Ο Tom (Michael Fassbender), βετεράνος του πολέμου, αποφασίζει να εγκατασταθεί σε αυτό το νησάκι ως φαροφύλακας, μαζί με τη γυναίκα του Isabel (Alicia Vikander). Όταν μια ακυβέρνητη βάρκα με ένα νεογέννητο μωράκι εμφανιστεί απροσδόκητα, τη στιγμή που το ζευγάρι θρηνεί μια αποτυχημένη κύηση, το συναίσθημα θα επικρατήσει της λογικής: το μωρό αυτό θα παρουσιαστεί ως δικό τους.

Το μυστικό κρατείται καλά κρυμμένο για μερικά χρόνια, όταν αναπάντεχα θα εισέλθει στη ζωή τους απρόσκλητη η βιολογική του μητέρα (Rachel Weisz). Και τότε κάποιος θα αρχίσει να αισθάνεται ότι η πράξη τους έχει συνέπειες που δεν είχαν υπολογίσει. Ποιος και γιατί δεν θα αναφερθούν φυσικά, αξίζει να δείτε την ταινία και να το ανακαλύψετε μόνοι σας.

Το φως ανάμεσα στους ωκεανούς, πέρα από την κυριολεκτική του έννοια, θα μπορούσε να σημαίνει το φως ανάμεσα στην αγάπη και την απώλεια, την αλήθεια και το ψέμα. Η αγάπη είναι ικανή να παρακάμψει τους κανόνες και να ρίξει τις άμυνες ακόμα και ενός πειθαρχημένου ανθρώπου. Μπορεί να οδηγήσει σε αποφάσεις που φαινομενικά φαίνονται σωστές, θέλουμε να αισθανόμαστε ότι είναι σωστές, αλλά δεν είναι.

Ο φόβος της απώλειας επιβάλλει να ειπωθούν ψέματα, τη στιγμή που τα όρια μεταξύ σωστού και λάθους θολώνουν. Όμως τελικά, ποιος μπορεί να κρίνει μια απόφαση βασισμένη στην αγάπη, με πραγματικά αγαθή κίνητρα;

Ένα αισθηματικό δράμα σαν κι αυτό, προσφέρει σκηνές πραγματικής συγκίνησης και αγγίζει ακόμα και τον πιο συγκρατημένο θεατή. Τα μηνύματα της ταινίας είναι πολλά και σίγουρα αποτελούν τροφή για σκέψη. Θα σας πω μόνο τι κράτησα εγώ: η άρνηση να αποδεχτούμε την πραγματικότητα είναι ικανή να μας απομακρύνει όχι μόνο από κάποιον που το μόνο που έκανε ήταν να μας αγαπήσει βαθιά, αλλά ακόμα και από τον ίδιο μας τον εαυτό.

ΥΓ. Michael Fassbender: Υποψήφιος για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου (12 Years A Slave – 12 χρόνια σκλάβος 2014) και Α΄ Ανδρικού Ρόλου (Steve Jobs 2016)

Alicia Vikander: Κέρδισε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου (The Danish Girl – Το κορίτσι από τη Δανία  2016)

Rachel Weisz: Κέρδισε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου (The Constant Gardener – Ο Επίμονος Κηπουρός 2006).

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *