Όλη η αλήθεια για την Ομήρου

Όλη η αλήθεια για την Ομήρου

Όπως είναι απολύτως λογικό, από τη μέρα που η οδός Ομήρου είναι ένα απέραντο εργοτάξιο,  όλοι μας απορούμε και ρωτάμε για το τι θα αντικρίσουμε μόλις ολοκληρωθεί η ανάπλαση της οδού Ομήρου αλλά και της  Κωνσταντίνου Παλαιολόγου που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε, μπορούμε να έχουμε όλοι μία εικόνα για το τι μας περιμένει με την ολοκλήρωση του έργου, τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα. Προφανώς, δεν μπορούμε να έχουμε την μακέτα του έργου, οπότε θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το πώς θα μοιάζει η Ομήρου με την ολοκλήρωση του έργου.

Νησίδα

Η μεγαλύτερη αλλαγή που πρόκειται να λάβει χώρα κατά την ανάπλαση, πιθανότατα είναι η νησίδα που αναμένεται να υπάρχει στην μέση της οδού Ομήρου και θα διαχωρίζει τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας, διατηρώντας την σημερινή τους κατεύθυνση προς την Ελευθερίου Βενιζέλου.

Parking

Όσο για τον χώρο στάθμευσης, αναμένεται να υπάρχει παράλληλα με τα πεζοδρόμια, αλλά με τέτοια διαμόρφωση που δεν θα είναι δυνατό για οποιονδήποτε να διπλοπαρκάρει και να εμποδίζει την ομαλή κυκλοφορία οχημάτων και λεωφορείων. Στον ίδιο χώρο, θα υπάρχει σήμανση για προσωρινή στάση/στάθμευση για τα οχήματα τροφοδοσίας.

Διεύρυνση πεζοδρομίων

Ακόμα μία από τις σημαντικότερες αλλαγές, θα είναι το γεγονός ότι θα μεγαλώσουν τα πεζοδρόμια και από τις δύο μεριές της οδού Ομήρου. Προφανώς, επειδή πρόκειται για έναν δρόμο από τον οποίο περνάνε συνέχεια πεζοί είτε για να κάνουν τα ψώνια τους είτε για να πάνε στις δουλειές τους, είτε απλά για κάνουν τη βόλτα τους.

Ποδηλατόδρομος

Πέρα από όλα τα άλλα, έχει προγραμματιστεί να υπάρξει ποδηλατόδρομος, που θα εκτείνεται πιθανότατα από την οδό Πλαστήρα μέχρι και την Ομήρου.

Πέρα από τις παραπάνω αλλαγές, προβλέπονται αρκετές ακόμα, όπως ο Οδηγός Όδευσης Τυφλών, χώροι για την ανάπαυση των χρηστών αμαξιδίων και υπογειοποιημένοι κάδοι απορριμμάτων και άλλες.

Το τι από όλα αυτά θα πραγματοποιηθεί και πότε, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο, οπότε το μόνο που έχουμε να κάνουμε όλοι μας, είναι υπομονή και να ελπίζουμε ότι οι αλλαγές που τελικά θα γίνουν, θα είναι για την βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας.

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *