Το Spark Square θα σε κάνει να αισιοδοξείς για το μέλλον

Το Spark Square θα σε κάνει να αισιοδοξείς για το μέλλον

Την Τετάρτη (15/3) στις 18.30 στο Ψηφιακό Μουσείο της Νέας Σμύρνης (Ελ. Βενιζέλου 87) θα γίνει κάτι ωραίο. Στο 3ο Spark Square νέοι άνθρωποι από την πόλη μας, που δημιουργούν και καινοτομούν στον χώρο της επιχειρηματικότητας θα μιλήσουν και θα ανταλλάξουν απόψεις με όσους δώσουν το παρόν.

Συμμετέχουν οι Αλέξανδρος Παπανδρέου (Chairman, Charismatheia), Δημήτρης Τερζόπουλος (IT Expert, Google) και Δημήτρης Αναγνωστόπουλος (Strategy & Marketing Manager, One & Olive). Εμείς μιλήσαμε με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, που έχει αναλάβει την επιμέλεια οργάνωσης της εκδήλωσης και μας είπε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

Αρχικά του ζητήσαμε να μας περιγράψει με απλά λόγια τι ακριβώς είναι το Spark Square που διοργανώνεται για 3η φορά συνολικά και μας το εξήγησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: «To Spark Square, είναι μία πρωτοβουλία του Δήμου Νέας Σμύρνης με σκοπό την προώθηση της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Το Spark Square αποτελεί μια εστία δημιουργικής ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και εμπειριών. Στις ημερίδες που πραγματοποιούνται, φιλοξενούνται άνθρωποι με υψηλό επιστημονικό και επιχειρηματικό υπόβαθρο που μοιράζονται τις σκέψεις τους με το κοινό μέσω ενός διαδραστικού διαλόγου. Κοινό τους στοιχείο  η καταγωγή τους από την πόλη της Νέας Σμύρνης. Οι δράσεις και τα projects που παρουσιάζονται,  έχουν έντονη παρουσία στην Ελλάδα με πολλά βραβεία στο ενεργητικό τους και συμμετοχές σε πολλούς διαγωνισμούς».

Στη συνέχεια τον ρωτήσαμε για τους στόχους και τις φιλοδοξίες του project: «Σκοπός του Spark Square, είναι η ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, και η δημιουργία κινήτρων εναλλακτικής προσέγγισης της ελληνικής πραγματικότητας. Μέσα από τις παρουσιάσεις που λαμβάνουν χώρα, δημιουργικές ιδέες που προέρχονται από ανθρώπους της πόλης μας γίνονται η αφετηρία μίας διαφορετικής και εποικοδομητικής αντιμετώπισης των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε» και για το τέλος του ζητήσαμε να μας πει τι θα «κερδίσει» ο καθένας που θα δώσει το παρόν στην εκδήλωση της Τετάρτης: «Οι επισκέπτες αυτών των ημερίδων έχουν τη δυνατότητα να δουν κάποιους συνανθρώπους τους, να παρουσιάζουν σημαντικά και αξιόλογα επιτεύγματα. Επιτεύγματα για τα οποία μπορούν να μάθουν πολλές λεπτομέρειες.  Θα συμμετέχουν σε δημιουργικά «πηγαδάκια», θα διευρύνουν τους ορίζοντές τους και θα φύγουν με ένα αίσθημα αισιοδοξίας».

Ένα ακόμα θετικό είναι το γεγονός ότι η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Είναι αλήθεια ότι ο Κωνσταντίνος μας έδωσε αρκετούς σημαντικούς λόγους για να δώσουμε το παρόν στην εκδήλωση, με σημαντικότερο κατά τη γνώμη μου να είναι το γεγονός ότι ο καθένας θα φύγει με ένα αίσθημα αισιοδοξίας, το οποίο χρειαζόμαστε όλοι μας πάρα πολύ, ενώ παράλληλα θα έχουμε μάθει ενδιαφέροντα πράγματα.

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *