Τον Άρτον Ημών: Κάτι παραπάνω από ένας φούρνος

Τον Άρτον Ημών: Κάτι παραπάνω από ένας φούρνος

Σε μια γειτονιά που τον παλμό της τον παίρνει από το 2ο και 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο Νέας Σμύρνης, σχεδόν ακριβώς έξω από την είσοδο τους, άνοιξε ένας ιδιαίτερος φούρνος. Ο λόγος για το «Τον Άρτον Ημών».

Είναι λογικό να αναρωτηθεί κανείς, τι μπορεί να κάνει ιδιαίτερο έναν φούρνο. Στην περίπτωση του συγκεκριμένου, αυτό που τον κάνει μοναδικό είναι το γεγονός ότι πρόκειται για μια καθαρά οικογενειακή επιχείρηση, στην οποία εργάζονται οι γονείς αλλά και τα παιδιά της οικογένειας.

Η ιδέα γεννήθηκε από την επιθυμία των ανθρώπων του, να προφέρουν στη γειτονιά μια εναλλακτική για ποιοτικές και καθαρές επιλογές για το πρωινό των σημερινών παιδιών που πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο στο οποίο «μεγάλωσαν» πριν από λίγα χρόνια τα παιδιά τους.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι μαθητές του σχολείου είναι αυτοί που έχουν «αγκαλιάσει» περισσότερο τον φούρνο, περνώντας με κάθε ευκαιρία από αυτόν. Τον επιλέγουν είτε για να πάρουν δύναμη για τη δύσκολη μέρα που έρχεται, από νωρίς το πρωί (η ζαμπονοτυρόπιτα είναι η «σπεσιαλιτέ), είτε για να γλυκαθούν, με τα πουράκια με ταχίνι να γίνονται ανάρπαστα, ενώ δεν θα μπορούσαν να μην απολαύσουν και τον καφέ τους στον ίδιο χώρο. Για αυτό ακριβώς, έχουν φροντίσει οι άνθρωποι του φούρνου, έχοντας τοποθετήσει και τραπεζάκια αλλά και stand, ακριβώς απ’ έξω και έτσι οι μαθητές αλλά και άνθρωποι όλων των ηλικιών της γειτονιάς απολαμβάνουν τον πολύ καλό καφέ τους (Hausbrandt) χωρίς να χρειάζεται να «ξενιτευτούν».

Όσοι μένετε στους γύρω δρόμους των σχολείων, μπορείτε πλέον μέσα σε ελάχιστα λεπτά, ακόμα και δευτερόλεπτα, να προμηθευτείτε ψωμί, πρωινό, καφέ και γλυκό και μάλιστα όλα τους προσεγμένα. Δώστε τους την ευκαιρία να σας κερδίσουν και να είστε σίγουροι ότι δεν θα την αφήσουν να πάει χαμένη. Άλλωστε, οι ιδιοκτήτες του, στα πρόσωπα των παιδιών σας βλέπουν τα δικά τους παιδιά πριν από μερικά χρόνια και σε εσάς, τους ίδιους. Θα το διαπιστώσετε από την πρώτη φορά που θα μπείτε.

Facebook: “Τον Άρτον Ημών” (Νικομηδείας 14, Νέα Σμύρνη)
 

 

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *