Ο “τοίχος της καλοσύνης” ας είναι πάντα γεμάτος

Ο "τοίχος της καλοσύνης" ας είναι πάντα γεμάτος

Κάνοντας μία βόλτα με τα πόδια, το μάτι μου έπεσε σε κάποιες κρεμάστρες οι οποίες είχαν κρεμασμένες πάνω τους διάφορα πράγματα. Έχοντας ακούσει για την πρωτοβουλία του “τοίχου της καλοσύνης” φαντάστηκα ότι μπορεί να είναι ένας από αυτούς, αφού πλέον η αξιέπαινη αυτή ιδέα έχει διαδοθεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, όχι μόνο της Αθήνας, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Τι είναι όμως ο “τοίχος της καλοσύνης”;

“Αν δεν το χρειάζεσαι άφησέ το. Αν το χρειάζεσαι πάρ’ το”.

Αυτό είναι το σκλόγκαν του τοίχου. Τόσο απλό αλλά και τόσο σημαντικό. “Εδώ αφήνετε μαγειρεμένα ή μη φαγητά, φρούτα λαχανικά, καθαρά ρούχα, ψωμί και ό, τι άλλο μπορεί να έχει άμεση ανάγκη ένας συνάνθρωπός μας” αναγράφεται σε άλλο σημείο. Ενώ υπάρχουν και οδηγίες για όσους πρόκειται να πάρουν τα αγαθά που έχουν κρεμαστεί κατά καιρούς.

toixos

Η Νέα Σμύρνη δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη σε κάτι τέτοιο. Ο δικός μας “τοίχος της καλοσύνης” βρίσκεται στην οδό Δωδεκανήσου 53 (κάθετη στην Ελευθερίου Βενιζέλου στο ύψος της Αγίας Παρασκευής). Όποιοι μπορούμε ας βοηθήσουμε. Κάτι που για εμάς είναι λίγο ή πολύ περιττό, για κάποιον άλλον μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντικό. Μπορεί να είναι ακόμα και ζήτημα επιβίωσης. Ας μην το ξεχνάμε.

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *