Ο Εθνικός Κήπος θα σου φτιάξει τη μέρα

Ο Εθνικός Κήπος θα σου φτιάξει τη μέρα

Αν για τον οποιονδήποτε λόγο δεν έχεις επισκεφθεί τον Εθνικό Κήπο, καλό θα ήταν να το βάλεις άμεσα στο πρόγραμμά σου. Οι λόγοι είναι αρκετοί. Αρχικά, θα δεις τόσο πράσινο που θα έβλεπες μόνο στην επαρχεία ή σε κάποιο νησί, αλλά αυτή τη φορά θα βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας. Βασικά πιο κέντρο δεν γίνεται. Ανάμεσα σε λεοφώρο Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας.

Επίσης, θα δεις ζώα που δεν θα περίμενες ποτέ να δεις μια ανάσα από το Ζάππειο Μέγαρο και από το κοινοβούλιο. Μεταξύ άλλων, παπαγαλάκια, χελώνες, πάπιες και κόκορες. Υπάρχει παιδική χαρά για τους μικρότερους σε ηλικία, πολλά μέρη για να καθίσει κανείς για να ξεκουραστεί και να απολαύσει το πράσινο γύρω του ή να συζητήσει με την παρέα του. Για τους πιο αθλητικούς, το τρέξιμο κάτω από τις σκιές των πανύψηλων δέντρων που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του κήπου αποτελεί σίγουρα μία δελεαστική επιλογή.

Όπου και να γυρίσεις το κεφάλι σου, βλέπεις όμορφες εικόνες. Γονείς να παίζουν με τα παιδιά τους, τουρίστες με χάρτες στα χέρια για να μην χάσουν καμία γωνιά του κήπου, ζευγάρια να μοιράζονται κάποιο παγκάκι ή να κάθονται γύρω απο την λίμνη που υπάρχει. Μεγαλύτερες παρέες να μιλούν και να γελούν, αφήνοντας στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας. Παιδάκια να ενθουσιάζονται βλέποντας τα διάφορα ζώα, ζητώντας από τους γονείς τους να τα φωτογραφίσουν μαζί τους.

Τα μικρά ρυάκια με το τρεχούμενο νερό τους, σε συνδυασμό με τους ήχους από τους παπαγάλους, τους κόκορες και τα υπόλοιπα ζώα, δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα. Για όση ώρα βρίσκεται στον Εθνικό Κήπο, ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας και μεταφέρεσαι νοητά σε κάποιο εξωτικό μέρος.

Σίγουρα αποτελεί ένα στολίδι στην καρδιά της Αθήνας, αλλά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ο κήπος θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο όμορφος, πιο καλοδιατηρημένος και οργανωμένος σε διάφορα επίπεδα, αλλά ας μην είμαστε και αχάριστοι. Όσο ο Εθνικός Κήπος σε κάνει να ξεχνάς τα προβλήματά σου την ώρα που περπατάς μέσα σε αυτόν, εξακολουθεί να αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για να περάσεις τη μέρα σου.

Επιμέλεια: Κλεοπάτρα Χρυσικού – Κώστας Χατσιανίδης

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *