Κωνσταντίνος Νακόπουλος: «Η Νέα Σμύρνη είναι το σπίτι μου»

Κωνσταντίνος Νακόπουλος: «Η Νέα Σμύρνη είναι το σπίτι μου»

Πρώτος στα 1500 μέτρα στους Βαλκανικούς αγώνες του 2015, 3ος στα 4Χ400 στους Μεσογειακούς του 2013 και πριν από λίγες μέρες 3ος στα 5 χιλιόμετρα στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ο Νεοσμυρνιώτης, Κωνσταντίνος Νακόπουλος, μας μίλησε για το πώς είναι το συναίσθημα να ανεβαίνεις στο βάθρο μέσα στο Καλλιμάρμαρο στάδιο, ένα γνώριμο για τον ίδιο συναίσθημα, για την αγάπη του για τη Νέα Σμύρνη και για πολλά ακόμα ενδιαφέροντα πράγματα.

34ïò ÌÁÑÁÈÙÍÉÏÓ ÁÈÇÍÁÓ - ÁÐÏÍÏÌÅÓ 5 ×ËÌ

Ο στίβος τον κέρδισε από πολύ μικρή ηλικία και ουσιαστικά από την πρώτη στιγμή, ενώ συστήθηκε σε όσους δεν τον γνωρίζουν, τονίζοντας: «Ο στίβος μπήκε στη ζωή μου τυχαία με στόχο την βελτίωση κάποιων παραμέτρων φυσικής κατάστασης και ταχύτητας όταν βρισκόμουν σε νεαρή ηλικία. Με κέρδισε αμέσως το άθλημα και έκτοτε ασχολούμαι ασταμάτητα. Τα αγωνίσματά μου είναι αυτά των μεσαίων αποστάσεων 800-1500 μέτρα. Οι αγώνες 5-10-21 χιλιόμετρων σε δημόσια οδό όπως και ο Μαραθώνιος είναι για εμένα περισσότερο αγώνες προετοιμασίας και μια απόδραση από την μονοτονία των προπονήσεων σε περιόδους που δεν έχουμε έντονη αγωνιστική δράση».

Το να βάζεις έναν αθλητή να ξεχωρίσει κάποια από τις επιτυχίες του, είναι σαν να βάζεις μια μάνα να διαλέξει ένα από τα παιδιά της. Αν και δυσκολεύτηκε, κατάφερε να ξεχωρίσει κάποιες από αυτές, που η κάθε μία σήμαινε κάτι περισσότερο για αυτόν, για δικούς του λόγους: “Σίγουρα κάθε επιτυχία έχει τη δίκη της γλύκα και αποτελεί ξεχωριστή εμπειρία. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιες θα ήταν το μετάλλιο της 3ης θέσης στους Μεσογειακούς αγώνες του 2013 με την 4Χ400, η 7η θέση στους Πανευρωπαϊκούς Νέων του 2009 πάλι με την 4Χ400 και η 1η θέση στα 1500μ στους Βαλκανικούς του 2015».

Στη συνέχεια μας είπε τι θεωρεί ότι χρειάζεται για να ξεχωρίσει ένας αθλητής σε οποιοδήποτε άθλημα: «Το να ανέβεις στο βάθρο ή να πετύχεις τους στόχους που έχεις θέσει, απαιτεί κυρίως προσήλωση στον στόχο και αυτοπεποίθηση. Και βεβαίως δουλειά στο γήπεδο και έξω από αυτό» και αφού επανήλθαμε στην επικαιρότητα, η κουβέντα ξαναπήγε στον Μαραθώνιο. Όταν του ζητήθηκε να μας περιγράψει με λόγια τα συναισθήματα που ένιωσε όταν ανέβηκε στο βάθρο μέσα στο Καλλιμάρμαρο, δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του: «Η ιστορία του Καλλιμάρμαρου και του κλασικού μαραθωνίου είναι κάτι το διαφορετικό, σε όσους αγώνες και να έχεις συμμετάσχει. Υπάρχει μια αύρα και μια ενέργεια που σε ανταμείβει, είτε τερματίσεις πρώτος είτε τελευταίος”.

Αφήσαμε για το τέλος τη γνώμη του για την Νέα Σμύρνη με την οποία έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο. Δεν έκρυψε ούτε στο ελάχιστο την αγάπη του για αυτήν, κλείνοντας με την εξής πολύ όμορφη και ειλικρινή φράση: «Η Νέα Σμύρνη είναι το σπίτι μου. Είναι οι φίλοι μου. Είναι το στέκι μου. Πάντα επιστρέφω εκεί και δεν θα άλλαζα κάτι σε αυτήν».

Ως Νεοσμυρνιώτες, είμαστε όλοι περήφανοι για την επιτυχία του Κώστα και μακάρι οι αθλητές του στίβου να έπαιρναν την προβολή που πραγματικά τους αναλογεί και τους αξίζει για τα κατορθώματά τους. Εμείς πάντως είμαστε μαζί σου.

Facebook: Konstantinos Nakopoulos
Instagram: gusnako

 

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *