Καμια φορά φταίει και ο κακομαθημένος εαυτός μας

Καμια φορά φταίει και ο κακομαθημένος εαυτός μας

Δεν ξέρω αν είναι χαρακτηριστικό του λαού μας, αν είναι στο DNA μας ή αν και σε άλλες χώρες συμβαίνει το ίδιο. Δεν θα μπορούσα να το γνωρίζω, γιατί δεν έχω ζήσει στο εξωτερικό για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχοντας ζήσει όμως στην Ελλάδα όλη μου τη ζωή, κατέληξα στο ότι πάρα πολύ εύκολα προσπαθούμε να ρίξουμε το φταίξιμο σε οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον κακομαθημένο εαυτό μας.

Χαζεύοντας στα social media, έμαθα ότι το μεσημέρι της Δευτέρας (16/1) δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό χάος στην στροφή της Μυκάλης με την Ελευθερίου Βενιζέλου. Για έναν πάρα πολύ απλό λόγο. Λόγω παράνομης στάθμευσης ενός αυτοκινήτου πάνω στην γωνία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να στρίψει το λεωφορείο και να κλείσει και την Μυκάλης αλλά και τη μία πλευρά της Βενιζέλου ώσπου να έρθει γερανός να απομακρύνει το όχημα που δημιουργούσε το πρόβλημα.

Κάτω από σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, πολλοί συμπολίτες μας έσπευσαν να ρίξουν τις ευθύνες στον Δήμο που δεν έχει σχετική σηματοδότηση, άλλοι στην τροχαία που δεν γράφει και δεν ρίχνει πρόστιμα για να βάλουμε μυαλό. Άλλοι μπορεί να τα έριχναν στον καιρό ή στην Blue Monday, ή την τσαγκαροδευτέρα.

Αν δεν σκεφτούμε ο καθένας μόνος του την ατομική του ευθύνη απέναντι στο σύνολο, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Ούτε στην Νέα Σμύρνη, ούτε στην Αθήνα, ούτε πουθενά. Δεν είναι κακό να θυμόμαστε ότι καμιά φορά φταίει και ο κακομαθημένος εαυτός μας. Τότε ίσως κάτι αλλάξει προς το καλύτερο για όλους μας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από αυτά τα μικρά για να φτάσουμε και στα σημαντικά.

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *