Η Νέα Σμύρνη έχει γίνει «ζούγκλα»

Η Νέα Σμύρνη έχει γίνει «ζούγκλα»

Κάθε φορά που με πιάνω να αναπολώ τα παιδικά μου χρόνια, σκέφτομαι πόσο ωραία ήταν. Μεγαλώσαμε στα πάρκα και στα σχολεία αγκαλιά με μία μπάλα. Αν και πολύ μικροί, όταν είχαμε διακοπές ή όταν ακολουθούσε Σαββατοκύριακο, αν δεν έπεφτε για τα καλά ο ήλιος δεν γυρνούσαμε σπίτι.

Μπορεί να αλλάζαμε και τρία διαφορετικά σχολεία και αλάνες μέσα στη μέρα, με αρκετά μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, προφανώς με τα πόδια, παιδάκια δημοτικού και δεν φοβόμασταν τίποτα, όχι τόσο γιατί είχαμε την άγνοια κινδύνου της ηλικίας, αλλά επειδή δεν υπήρχε κάτι να φοβόμαστε. Ήταν όλα πιο ήρεμα. Πιο χαλαρά. Η Νέα Σμύρνη ήταν ιδανική για να μεγαλώσει ένα παιδί.

Οι γονείς μας με τη σειρά τους δεν φοβόντουσαν και μας άφηναν να κάνουμε ότι θέλαμε ως παρέα. Προφανώς όχι επειδή αδιαφορούσαν αλλά υποθέτω γιατί έβλεπαν και οι ίδιοι ότι δεν υπήρχε κάτι να φοβηθούν. Αν συνέβαινε κάτι «κακό» στη γειτονιά θα ήταν σπάνιο και θα συζητιόταν για πολλές μέρες. Λέγοντας «κακό» δεν αναφέρομαι σε ένοπλη ληστεία ή κάτι τέτοιο, αλλά κάποιο πολύ πιο ήπιο περιστατικό βίας.

Το τελευταίο διάστημα, έχω ακούσει ή έχω βιώσει πολλά περιστατικά βίας στην γειτονιά μας. Από μία διάρρηξη σπιτιού ή κλοπή αυτοκινήτου, μέχρι και ένοπλη ληστεία. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Έκλεψαν αυτοκίνητο φιλικού προσώπου κάτω από το σπίτι του το οποίο προφανώς δεν βρέθηκε ποτέ. Μπήκαν σπίτι φίλου, μην αφήνοντας τίποτα όρθιο. Κάθε λίγο και λιγάκι βλέπουμε post στο γκρουπ της Νέας Σμύρνης στο Facebook σχετικά με την κλοπή κάποιου αυτοκινήτου.

Το αποκορύφωμα ήταν όμως η ένοπλη ληστεία στις 23.00 η ώρα του Σαββάτου (3/12) σε mini market της περιοχής. Ένοπλη. Στη Νέα Σμύρνη. Που κάποτε λέγαμε «πάλι καλά αυτά δεν γίνονται εδώ». Έφτασε η μέρα που γίνονται και εδώ. Ίσως και συχνότερα από όσο μπορούμε να γνωρίζουμε. Είναι αυτά που μαθαίνουμε και άλλα πόσα που για διάφορους λόγους δεν τα μαθαίνουμε ποτέ. Σε αυτό ήρθε να προστεθεί κι άλλο περιστατικό ληστείας, σήμερα κιόλας και μάλιστα στην κεντρική πλατεία.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, άνθρωποι έτρεχαν σε ένα από τα στενάκια που καταλήγουν στην Ομήρου, φωνάζοντας: «Πιάστε τον, πιάστε τον! Κλέφτης!». Δεν καταφέραμε να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες για το αν ο δράστης πιάστηκε ή όχι, αλλά από μόνο του αρκεί για να μας ταρακουνήσει ακόμα περισσότερο.

Ας ελπίσουμε να γίνει Ο, ΤΙ είναι δυνατόν από την πολιτεία σε συνεργασία με τον Δήμο και την αστυνομία, για να δοθεί όσο το δυνατόν ουσιαστικότερη και γρηγορότερη λύση σε αυτό το πρόβλημα. Κι εμείς όμως, δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι σε όλο αυτό. Να μιλάμε μεταξύ μας. Να ενημερώνουμε τους φίλους μας για κάτι που μας συνέβη. Δεν είναι ντροπή. Ίσα ίσα, βοηθάει στο να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι και «ψυλλιασμένοι».

Μακάρι η Νέα Σμύρνη να ξαναγίνει η φιλήσυχη γειτονιά που μεγαλώσαμε και αγαπήσαμε.

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *