Αν δεν φας γλυκό από τον «ZOZEF» δεν έχεις φάει γλυκό

Αν δεν φας γλυκό από τον «ZOZEF» δεν έχεις φάει γλυκό

Για να ανοίξεις επιχείρηση σήμερα, στην Ελλάδα της κρίσης, ή πρέπει να έχεις άγνοια κινδύνου ή πρέπει να πιστεύεις πολύ σε αυτό που πρόκειται να κάνεις. Ο Ζοζέφ Αζζάμ και η οικογένειά του ανήκουν στην 2η κατηγορία ανθρώπων. Ο σεφ από τον Λίβανο, μετά από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς στον χώρο της ζαχαροπλαστικής, πήρε την απόφαση να ανοίξει επιτέλους το δικό του μαγαζί έχοντας πάντα την στήριξη της οικογένειάς του.

Κάπως έτσι λοιπόν, πριν από λίγες μέρες ο Ζοζέφ υποδέχεται τους λάτρεις των γλυκών (και όχι μόνο), στην “ZOZEF Patisserie” η οποία βρίσκεται στην οδό Δαναών 26 και Κύπρου στο Παλαιό Φάληρο, στα σύνορα με την Νέα Σμύρνη, σε μια πολύ ήσυχη και όμορφη γειτονιά.

Το μαγαζί είναι τόσο μοντέρνο που και γλυκά να μην τρως θα θέλεις να μπεις να δεις τι θα βρεις μέσα. Ειδικότερα το βράδυ, που ο φωτισμός του το πάει σε άλλο επίπεδο. Ακόμα και να μην τρως γλυκά όμως, έχεις αρκετούς λόγους για να μπεις στον “ZOZEF”. Για να πάρεις καφέ, τον οποίο μάλιστα μπορείς να συνοδεύσεις με διάφορες αλμυρές δημιουργίες και βουτήματα για ένα ιδανικό πρωινό.

Κάθε ζαχαροπλαστείο που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να δίνει σε όσους μπουν, όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές. Σε αυτό το κομμάτι, ο “ZOZEF” όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μεγάλες αλυσίδες ζαχαροπλαστικής, αλλά έχει και ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Τις συνταγές που φέρνει μαζί του από τον Λίβανο. Ναμούρα (θυμίζει σάμαλι), Φαϊσαλίε (ολόκληρο φιστίκι με κανταΐφι απ’ έξω), Μπούρμα (το ίδιο με το φαϊσαλίε, με άλλα αρώματα και σχήμα), Σαϊμπιέτ (τρίγωνα από φύλλο σοκολάτας με γέμιση καρύδι και αμύγδαλο και ζάχαρη άχνη από πάνω) είναι μερικές μόνο από αυτές που καλείστε να δοκιμάσετε.

Πέρα από τις εξειδικευμένες Λιβανέζικες συνταγές, μπορείτε να βρείτε νοστιμότατα σιροπιαστά όπως μπακλαβά και κανταΐφι, τυλιχτά σοκολατάκια με πολλές επιλογές στην γέμιση, πάστες, τούρτες με ζαχαρόπαστα  σε διάφορα σχέδια που θα ξετρελάνουν τους μικρούς επισκέπτες και όχι μόνο, cup cakes, τσουρέκια, κέικ και διάφορα άλλα.

Τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, το μαγαζί είναι τόσο προσεγμένο και όμορφα διακοσμημένο ακόμα και μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, που δίνει την αίσθηση μεγάλης αλυσίδας patisserie. Κι όμως, είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δημιουργήθηκε από τον κόπο και το μεράκι της οικογένειας Αζζάμ.

Αν περάσετε απ’ έξω είναι σίγουρο ότι θα μπείτε. Και μόλις μπείτε, αποκλείεται να βγείτε με άδεια χέρια. Αφού δοκιμάσετε ό, τι πήρατε θα επιστρέψετε. Το θέμα είναι να κάνετε την αρχή.

zozef6

zozef7

zozef1

zozef2

zozef3

zozef4

zozef8

zozef5

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *