Αδέρφια μόνο για μια μέρα

Αδέρφια μόνο για μια μέρα

Κάθε χρόνο στις 8/2 από τον πιο αγνό φίλαθλο, μέχρι τον τελευταίο ανεγκέφαλο οπαδό, ανεξαρτήτου ομάδας, είμαστε αδέρφια. Γιατί απλά θυμόμαστε το πόσο μικροί και το πόσο περαστικοί είμαστε από αυτή τη ζωή.

Θυμόμαστε ένα γεγονός που έλαβε χώρα πριν από 36 χρόνια, στο παλιό γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης, το οποίο στέρησε τη ζωή σε 21 ανθρώπους. Απλούς ανθρώπους που πήγαν να δουν ποδόσφαιρο και δεν γύρισαν ποτέ στα σπίτια τους και τις οικογένειές τους.

Κάθε χρόνο τα social media κατακλύζονται με φωτογραφίες από φωτογραφίες οπαδών άλλων ομάδων που αποτίνουν φόρο τιμής στους αδικοχαμένους φίλους του Ολυμπιακού. ΜΟΝΟ εκείνη την μέρα όμως, αν ποτέ τα φέρει έτσι η κλήρωση και υπάρξει ματς πρωταθλήματος στις 9/2, μετά την ενός λεπτού σιγή που θα τηρηθεί, θα ξεχαστούν όλα. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, είμαστε πάλι «εχθροί» και όχι αδέρφια.

Ακριβώς κάτω από κάποια φωτογραφία που τονίζει το πόσο «αδέρφια» είμαστε, θα υπάρχει κάποιο υβριστικό  post για τον αντίπαλο, για να φανεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η υποκρισία της συγκεκριμένης ημέρας. Προφανώς το παραπάνω δεν αφορά την πλειοψηφία των φιλάθλων, αλλά δυστυχώς, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων.

Με την ευχή μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο πουθενά στον κόσμο, ας ελπίσουμε ότι αυτός ο τρόπος σκέψης, κάποια στιγμή, από την μία μέρα, να φτάσει να υπάρχει στο μυαλό μας δύο μέρες, μέχρι να γίνει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.  

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *