Έχουν λόγο ύπαρξης οι μπάρες στην Πλατεία;

Έχουν λόγο ύπαρξης οι μπάρες στην Πλατεία;

Δεν έχουν περάσει παρά μερικοί μήνες από τη μέρα που ένα αυτοκίνητο μπήκε κυριολεκτικά μέσα σε κατάστημα πάνω στην Πλατεία. Τότε, από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Μόνο η υπάλληλος που είχε την ατυχία να δουλεύει εκείνη την ώρα τραυματίστηκε ελαφρά, αλλά το σοκ που έπαθε δεν θα το ξεχάσει ποτέ.

Μετά από εκείνο το περιστατικό, όλοι ελπίζαμε ότι κάτι θα άλλαζε προς το καλύτερο σε ότι έχει να κάνει με τις μπάρες που εμποδίζουν τα αυτοκίνητα να περάσουν πάνω στην Πλατεία. Κι όμως, σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει από εκείνη τη μέρα.

Ακόμα μπορείς να δεις αυτοκίνητα να είναι παρκαρισμένα ή να κυκλοφορούν πάνω στην Πλατεία και όχι απλά στην αρχή της, αλλά σχεδόν απέναντι από την πρώτη καφετέρια που είναι από τη μεριά του σχολείου.

Για τα οχήματα τροφοδοσίας να το καταλάβουμε ότι θα πρέπει να δοθεί ένα μικρό ελαφρυντικό, αλλά όλα τα υπόλοιπα Ι.Χ. που φέρνουν βόλτες ή είναι παρκαρισμένα πάνω στην Πλατεία τι δουλειά έχουν εκεί; Γιατί έγινε πλακόστρωτη η Πλατεία αν είναι να ανεβαίνουν Ι.Χ. που δεν έχουν να κάνουν με τροφοδοσία καταστημάτων; Όλοι οι υπόλοιποι που ψάχνουμε κάποιες φορές με τις ώρες να παρκάρουμε νόμιμα, είμαστε… χαζοί; Οι γονείς με τα καροτσάκια ή οι άνθρωποι με αναπηρία τι φταίνε να αναγκάζονται να κάνουν σλάλομ μέσα από τα παρκαρισμένα αμάξια σας; Δεν πρέπει να γίνει κάτι για να μην συμβαίνει αυτό; Και γιατί συμβαίνει εξ’ αρχής; Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος; Κανένας περιορισμός;

Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κάθε δικαίωμα για τον οποιονδήποτε λόγο να περνάνε μέσα από την Πλατεία. Δεν μιλάω για αυτούς, αλλά για εκείνους που το παρατάνε με τις ώρες όπου βρουν, απλά για να πιουν καφέ ή να ψωνίσουν και βαριούνται να ψάχνουν να παρκάρουν.

Υπόσχομαι να βρω απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα από επίσημα χείλη και ακόμα καλύτερα από κάποιον οδηγό που συμπεριφέρεται έτσι, το συντομότερο δυνατό, καθώς θεωρώ ότι είναι ερωτήματα που απασχολούν όλους μας, εκτός βέβαια από αυτούς που παρκάρουν ασυστόλως και χωρίς κανέναν ενδοιασμό πάνω στην Πλατεία.

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *