Ένας Νιάρχος δεν φέρνει την Άνοιξη

Ένας Νιάρχος δεν φέρνει την Άνοιξη

Το γεγονός ότι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προέβη στην κίνηση να παραχωρήσει στο ελληνικό δημόσιο ένα στολίδι σαν το ΚΠΙΣΝ, έχοντας αναλάβει τα έξοδα για την κατασκευή του, είναι από μόνο του άξιο θαυμασμού και σεβασμού. Όμως, το ίδρυμα δεν έμεινε μόνο εκεί. Μόλις χθες, ανακοίνωσε επίσημα, μία ακόμη δωρεά, αυτή τη φορά ύψους 14ων εκατομμυρίων ευρώ προς το ΕΚΑΒ.

Μεταξύ άλλων, το ίδρυμα θα εξοπλίσει το ΕΣΥ με 143 νέα οχήματα ασθενοφόρων (65 συμβατικών ασθενοφόρων, 22 κινητών ιατρικών μονάδων, 6 εκ των οποίων καλύπτουν, με εξειδικευμένο εξοπλισμό για νεογνά, ανάγκες αεροδιακομιδών, 26 ασθενοφόρων 4Χ4 καθώς και 30 οχημάτων μικρού όγκου). Αυτό αποτελεί το 22% του συνολικού υπάρχοντος στόλου.

Δεν μπορούσε να αναβαθμίσει ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι του στόλου το ίδρυμα; Προφανώς και μπορούσε. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι, ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα μίας εκ των πλουσιότερων οικογενειών της Ελλάδας, μοιάζει να είναι το μόνο που δεν κάθεται με τα χέρια σταυρωμένα και ως απλός θεατής των δυσμενών καθημερινών εξελίξεων για την χώρα μας και τους απλούς πολίτες της.

Η χώρα μας βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της, όχι μόνο της σύγχρονης, και ο κάθε Νιάρχος, όσο και να το θέλει δεν μπορεί να σώσει από μόνος του σε μία νύχτα την Ελλάδα. Ακόμα και να μπορούσε, δεν είναι υποχρεωμένος. Το ζήτημα είναι, πότε και αν, οι υπόλοιπες οικογένειες των πλουσιότερων Ελλήνων, θα παραδειγματιστούν από τις πρωτοβουλίες της οικογένειας Νιάρχου. Πότε θα αποφασίσουν να γίνουν συμπαίχτες, όχι μόνο του εν λόγω ιδρύματος, αλλά και όλων όσων παλεύουμε καθημερινά για καλύτερες συνθήκες ζωής.

Υπάρχει κάποιος που φωνάζει με πράξεις και όχι με λόγια και ψέματα. Θα έχουν όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα αυτές οι φωνές στο άμεσο μέλλον; Ή θα είναι φωνή βοώντος εν τη ερήμω;

Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *